nl

Molenstraat 10, 5113 GG Ulicoten

Mijn Theeuwes
Bokkenbrok

Bokkenbrok

19 juli 2021 Guido Dirven
Aandacht voor de voeding van de bokken betaald zich later uit. Door juiste voeding blijft de bok in optimale gezondheid en conditie, dit heeft een directe invloed op zijn prestaties en de uiteindelijke lammeren. Gezien het feit dat de bok de grootste genetische impact heeft op de melkgeiten moeten deze te allen tijde optimaal worden verzorgd. Onze Theeuwes Bokkenbrok draagt bij aan een gezonde, vitale fokbok. Hieronder enkele punten waar wij ons op focussen bij een rantsoen voor bokken:
  • Uiterst belangrijk is het voorkomen van urinestenen, bokken zijn bijzonder vatbaar voor nierstenen, vanwege de langere smalle urineleider, zorg daarom dat de calcium-fosfor ratio van het rantsoen tussen 2:1 en 3:1 ligt.
     
  • Water is één van de belangrijkste voedingsstoffen die nodig is. Deze voedingsstof is het goedkoopst en wordt vaak over het hoofd gezien bij het evalueren van een bokkenrantsoen. Zeker bij bokken is het verstrekken van schoon en vers drinkwater essentieel om de bokken voldoende te laten drinken, door extra zout in onze bokkenbrok wordt de opname van water gestimuleerd.
     
  • Bokken hebben verschillende vitaminen en mineralen nodig voor de basisfuncties van het lichaam en om een ​​hoge spermakwaliteit te waarborgen, deze zijn daarom onderdeel van Theeuwes Bokkenbrok.
     
  • Net als elke andere herkauwer heeft ook een bok behoefte aan structuur, bied daarom smakelijk hooi of stro aan in ruiven.
Tags: bokkenbrok geiten voeding bokken Theeuwes Mengvoeders
" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "