nl

Molenstraat 10, 5113 GG Ulicoten

Mijn Theeuwes
Uitgebreid assortiment VLOG-voeders / GMO Vrije-voeders / Non-GMO voeders  Theeuwes Mengvoeders is klaar voor de toekomst!

Uitgebreid assortiment VLOG-voeders / GMO Vrije-voeders / Non-GMO voeders Theeuwes Mengvoeders is klaar voor de toekomst!

 

VLOG staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentech. Dit is een Duitse ontwikkeling waarin in de gehele productieketen geen gebruik wordt gemaakt van gentechniek. De vraag naar GMO-vrije melk neemt toe en ondertussen zijn er diverse melkverwerkers die hier invulling aan willen geven.

 

In de Geitensector is men al langer bekend met het fenomeen VLOG-voeders. Van daaruit hebben we reeds ruime ervaring opgedaan met het gebruik van GMO-vrije grondstoffen. Daarmee is onze kennis verruimd waardoor we nu perfect instaat zijn om succesvol alternatieve grondstoffen te kunnen voeren aan uw hoogproductieve veestapel.

 

Achtergrond

In Non GMO / VLOG voeders mag enkel gebruik gemaakt worden van GMO vrije soja- en Non GMO maïsproducten in plaats van de gangbare soja- en maisproducten. Soja en Maïs zijn (wanneer ze gangbaar zijn) vaak genetisch gemodificeerd om een efficiëntere gewasgroei te kunnen bewerkstelligen. Ze zijn round-up ready gemaakt. Steeds meer afnemers van melk wensen niet langer dat dit soort producten aan vee verstrekt worden en willen zich daarmee onderscheiden in de markt. Dit zorgt er weer voor dat er conceptmatige vraag naar GMO-vrije melk zoals oa. VLOG melk ontstaat.

 

Theeuwes Mengvoeders is klaar voor de toekomst om deze vraag samen met u perfect in te kunnen vullen.

 

Naast de volledige sojabonen en maïskorrels mogen ook bijproducten van deze grondstoffen niet langer verwerkt worden binnen GMO-vrije concepten. Bijvoorbeeld de gangbare sojahullen die veel ingezet worden als ruwe celstof bron in herkauw-voeders mogen ook niet in deze voeders verwerkt worden. Hetzelfde geldt voor bestendige soja en sojaolie.

 

Wat u kunt verwachten?

Een geit is een echte fijnproever en is daarmee het meest geschikte dier om veel van te leren op het gebied van voeding voor herkauwers. Vanuit onze ervaring bij Theeuwes Mengvoeders in de geitensector zijn wij nu perfect instaat om passend voor uw hoogproductieve vee, GMO vrije / VLOG voeders te adviseren en te leveren. Door uitgekiende grondstof keuze is de vertering optimaal en blijven uw dieren gezond. Met op maat gemaakte voeders van Theeuwes bent u instaat om uw productiedoelen te verwezenlijken aan de hand van ons deskundig advies. Ons uitgebreide assortiment VLOG voeders ontwikkeld met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Naast het optimaliseren op basis van nutriënten wordt er met zorg aandacht besteed aan de eigenschappen van de diverse grondstoffen in het verteringsstelsel van uw melkvee.

 

" Probeer Theeuwes GMO-vrije voeders en realiseer hoge melkproducties met gezonde dieren! "