Zeugen
Goed beenwerk - Vitale biggen - Veel melk

De beste hedendaagse zeugen tonen aan een potentie te hebben om richting 40 biggen per zeug per jaar groot te brengen. Dat vraagt een optimale conditie, een hoge melkproductie en een korte, maar goede bronst. Bovendien moet een zeug lang productief blijven. Met het houden van zeugen in groepen is er steeds minder tijd om zeugen individueel op conditie te sturen. Dit geeft meteen de noodzaak aan om zeugen goed de kraamstal uit te krijgen.

Ons paradepaardje: FLORA +


Wij zorgen met ons lacto zeugenvoer voor een fitte zeug rond het werpen. Een fitte zeug is de basis voor een goede opstart van de melkgift. Door de uiterst smeuïge mest die we creeren, blijft de zeug fit en werpt ze vlot, waardoor er veel vitale levend geboren biggen ter wereld komen. Het vormt geen uitzondering dat méér dan 50% vd tomen uit productiegroepen met boven de 100 kg toomgewicht gespeend worden!

Vitale biggen

De juiste voeding in de kraamstal, maar zeker ook in de dracht, is essentieel voor een maximale biest- en melkproductie. De zeugenvoeders van Theeuwes zijn gericht op een maximale melkproductie, zonder dat er te veel energie van de zeug gevergd wordt. Het begint in de dracht, want melkgift is vraag en aanbod, niet andersom. Een sterke vitale big is instaat om bij de zeug de melkproductie te stimuleren.

In het bijzonder hebben wij aandacht voor een goede ontwikkeling van het beenwerk van uw zeugenstapel. Dat doen we door een uitgekiende grondstofkeuze en de juiste combinatie van de beste natuurlijke mineralen.

WIJ MAKEN ZICHTBAAR HET VERSCHIL IN DE STAL