Maak kennis met
ons geitenteam

Frits Weterings

T: +31 (0)6 20 62 48 31
E: frits@theeuwes.nl

Mijn trigger richting de geitensector is ontstaan op een meewerkstage tijdens mijn opleiding aan de HAS. Ondertussen weer ruim 10 jaar geleden! Thuis heb ik samen met mijn broer en ouders een melkveebedrijf. Dat heeft veel raakvlakken met melkgeiten maar er zijn ook verschillen, wat het juist interessant maakt.

Ik werk graag vanuit de basis van een bedrijf: Wat zijn de mogelijkheden en welke kunnen we creëren? Er zijn meerdere wegen te bewandelen maar welke past het beste? Met ons maatwerk komen we altijd tot een passende oplossing. 

Ik vind het een uitdaging om op bedrijven een helikopterview te hanteren en zo alle facetten van de geitenhouderij mee te nemen. Deze combinatie is belangrijk en leuk voor een gezonde bedrijfsvoering. Voor zowel diergezondheid, arbeid, economisch en toekomst!

We maken en houden graag contact met jou en je bedrijf. Een open en goede sparringpartner maakt het voor beide interessant!

Guido Dirven

T: +31 (0)6 34 29 81 20
E: guido@theeuwes.nl


Na het afronden van een aantal agrarische diervoedingsgerichte studies ben ik in 2020 gestart bij Theeuwes Mengvoeders. Hier ben ik mij vanaf het begin gaan focussen op melkgeiten. Een logische keuze met twee dierenartsen als ouders en daarnaast is mijn vader fanatiek geitenfokker.

Ik adviseer geitenhouders op het gebied van voer en management, om samen de dierprestaties, duurzaamheid en het rendement te optimaliseren. Een geit is een herkauwer en is daarom gebaat bij structuur. De pens is de motor en die willen we zoveel mogelijk draaiende houden met de voeding. De maximale hoeveelheid ruwvoeropname aangevuld met brok, waarbij we streven naar ca. 50 kg krachtvoer per 100 kg melk. Meer met minder, noemen we dat bij ons. Ik vertel je er graag meer over.

Meer met minder