5 Generaties lang is Theeuwes samen met de boeren meegegroeid
Onze geschiedenis

2018

Nieuw silopand

Nieuw silopand met automatische beladingsstraat.

Timeline image
2018
Timeline image

Joris en Victor Theeuwes

In 2018 nemen twee zonen van Christ Theeuwes het bedrijf over. De 5e generatie van het familiebedrijf.

Timeline image
2013

Nieuwe Hamermolen

Eind 2013 werd er een nieuwe hamermolen geplaatst. Deze werd vernoemd naar Adriaantje, de oma van Joris en Victor 'Sjaontje'.

Timeline image
1991
Timeline image

Nieuwe fabriek

Om centraal te kunnen produceren wordt in 1991 een nieuwe fabriek gebouwd, met een capaciteit van 111.000 ton.

Timeline image
1980

Christ, Pieter en Henk Theeuwes

In de jaren '80 komen de drie zonen, Christ, Pieter en Henk, in het bedrijf. Dan begint de tijd van overnames van andere mengvoerbedrijven. Met de aankoop van Keustermans in Baarle-Hertog en de firma Verheijen te Weelde krijgt het bedrijf toegang tot de Belgische markt. Later volgt de samenwerking met Moonen te Poppel waardoor het bedrijf een sterke Belgische oriëntatie krijgt.

Timeline image
1983
Timeline image

Nieuwe fabriek

Er verschijnt een nieuwe fabriek en de opslagcapaciteit wordt uitgebreid. In 1983 produceert het bedrijf al 35.000 ton mengvoer.

Timeline image
1977

Adriaantje Theeuwes

Als Jos in 1977 op 55-jarige leeftijd plotseling overlijdt, staat zijn vrouw Adriaantje er met de kinderen alleen voor. Onder haar leiding worden de plannen van Jos verder uitgevoerd.

Timeline image
1949
Timeline image

Jos Theeuwes

In 1949 neemt zoon Jos het bedrijf over. Een paar jaar daarna doen de mengvoeders hun intrede en zien steeds meer boeren de voordelen van deze voeders. Jos legt zich toe op de productie van mengvoeders en past zijn bedrijf daarop aan. De oude maalinrichting wordt vervangen door een hamermolen en er verschijnen nieuwe opslagsilo's. Voor het persen van het mengvoer schaft hij een pers aan met een capaciteit van 750 kilo per uur.

Timeline image
1952

De fabriek anno 1952

Timeline image
1937
Timeline image

Eerste vrachtwagen

In 1937 is de maalderij dusdanig gegroeid dat de eerste vrachtwagen wordt aangekocht.

Timeline image
1917

Jan Theeuwes / Bart Theeuwes

De geschiedenis van Theeuwes in Ulicoten begint in 1917. In dat jaar neemt Jan Theeuwes, molenaar te Baarle-Nassau, de windgraanmolen met zuiggasmotor aan de Molenbaan over van Jef Meeuwesen. Door de aankoop van de Ulicotense molen krijgt de zoon van Jan Theeuwes, Bart, de mogelijkheid zelf molenaar te worden. Die pakt de zaken grondig aan. Hij bouwt een woning bij de molen en vervangt de zuiggasmotor door een ruwoliemotor van 25 PK.

Timeline image
Theeuwes al meer dan 100 jaar 'degelijk en vertrouwd'